Interview – Seven Snaps

Op twitter heb ik Annet de Graaf leren kennen, ze viel me op omdat ze bezig was met 7snaps te organiseren. Ik was gelijk wild enthousiast. 7snaps is voorgekomen uit de Iphonefotocultuur, Annet heeft er een heel eigen project van gemaakt!
In 7snaps kun je 7 foto’s opladen die een eigen verhaal vertellen! Niet alleen dat, het is ook nog een wedstrijd met een internationale jury! Ik roep alle Iphone houders op om na het lezen van het interview massaal mee te doen aan de wedstrijd, dit soort initiatieven zijn geweldig!

Hoe ben je op het idee gekomen van Seven Snaps?

Ik liep ergens aan het IJ in Amsterdam en dacht plotseling aan het werk van Eadweard Muybridge in combinatie met het geluid van de shutter van mijn iPhone. Het verhalende karakter en de beweging van beeldsequenties. Het fotograferen met mijn iPhone is een lifestyle geworden, overal waar ik kom registreer ik mijn omgeving. En zo velen met mij op platforms als Twitter en Flickr. Het is een ware cult, ook wel aangeduid met iPhoneography. En waarom dan deze creatieve passie niet delen met al die andere iPhone nerds? Meer verdieping en FUN op het internet, dat is mijn motto! Vervolgens werd het een kwestie van allitereren en voila! Seven Snaps.

Heb je lang aan het project gewerkt?

Het idee is ontstaan in mei 2009. Maar ik heb het pas opgepikt in augustus samen met een programmeur. In drie weken tijd was de site representabel. We zijn op dit moment bezig met een nieuwsrubriek en andere zaken. Er blijft beweging in zitten.

De jury bestaat uit mensen die ik al lange tijd bewonder en waarmee ik deels via MySpace en email contact had. Lang leve social media, in die zin. Een schrijver, een beeldhouwer, een componist, allen mensen die werken met ritmes, verhaallijnen en elk met een eigen invalshoek. Ik ben overigens nog op zoek naar een fotograaf, dus als de lezers een suggestie hebben …

Waar ligt voor jou de grens van wat wel en niet ingezonden kan worden?

Er is geen duidelijke grens aan te geven. Creatief maar ook corporate, wereld problematiek of luchtige satire. Geen porno uiteraard. We zijn in onderhandeling met een museum, die wel grenzen stelt aan een selectie en bijvoorbeeld corporate materiaal zal weigeren.

Gaat Seven Snaps een jaarlijks evenement worden? Of heb je alweer hele ander plannen?

Met Marko Rijnsburger borduur ik voort op de snapcultuur. Wij zijn bezig voor mobiele fotografen wereldwijd iets op te zetten, waarbij zij hun talenten beloond kunnen zien in een businessmodel. Dit is een logisch voortvloeisel uit het project Seven Snaps. En ik wil heel graag een iPhone applicatie laten ontwikkelen, waarbij Seven Snaps een terugkerende wedstrijd wordt, al dan niet ingezet door instellingen of bedrijven.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *