Kunstreizen

Niet iedereen die een vakantie boekt, geniet ervan om de gehele dag op het strand te liggen. Sommige mensen komen juist tot rust door de historie en cultuur van een bepaalde bestemming beter te leren kennen. Voor een unieke reisbeleving kun je er voor kiezen om een kunstreis te maken. Tijdens zo’n vakantie of uitstapje maak je kennis met allerlei indrukwekkende bezienswaardigheden in een bepaalde stad en streek.

Wat zijn kunstreizen?

Als je een kunstreis boekt, betekent dit een vakantie vol afwisseling. Je maakt onder meer kennis met kunstmanifestaties en tentoonstellingen of je bezoekt bepaalde culturele bezienswaardigheden. Uiteraard met de intentie om dieper in te gaan op bijvoorbeeld de geschiedenis van een bepaalde stroming of streek. Vaak wordt deze reis geleid door wetenschappelijke reisleiders. Aan de hand van een bepaald thema ontdek je meer over bepaalde steden, musea, bezienswaardigheden en nog veel meer zaken. Voor korte kunstreizen is vooral een kortlopende reisverzekering interessant.

Waar gaan ze heen?

Kunstreizen worden naar tal van bestemmingen georganiseerd. Wij zetten er een aantal voor je op een rij:

  • België: tijdens een kunstreis naar België maak je bijvoorbeeld kennis met Art Nouveau en de Art Deco.
  • Duitsland: onze oosterburen hebben een rijke cultuur en geschiedenis. Alleen de hoofdstad Berlijn al herbergt talloze musea en historische bezienswaardigheden.
  • Spanje: Toledo en Madrid zijn mooie steden voor kunsthistorische stedentrips. De koningssteden Castilië, Barcelona en Valencia zijn eveneens een aanrader als het gaat om architectuur.
  • Italië: dit is hét land van de kunstschatten. Deze vind je bijvoorbeeld in wereldsteden zoals Venetië en Florence.

Wat levert een kunstreis je op?

Hoewel je tijdens een ‘gewone’ vakantie ongetwijfeld kennismaakt met de cultuur van je vakantiebestemming, gaat een kunstreis net wat verder. Je geniet van meer diepgang en je keert met een schat aan ervaring huiswaarts. Voor een prachtige reis boordevol herinneringen boek je daarom een kunstvakantie via een reisorganisatie die zich daarin heeft gespecialiseerd.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *