Reizen voor de kunst

Om kunst werkelijk te beleven moet je de aanwezigheid kunnen voelen, de cultuur proeven. We kunnen in plaatsen als Rome, Athene, Moskou de kunst in ‘het wild’ ervaren, buiten het museum om.

Binnen Europa

Natuurlijk heeft Europa een enorme hoop aan kunst en cultuur te bieden zoals Griekenland en Italiƫ, de bakermat van de Westerse beschaving en inspiratie van de renaissance. Reizen binnen Europa wordt steeds eenvoudiger. We hebben dezelfde munteenheid en open grenzen en ook hetzelfde stroomnetwerk.

Naar de VS

Ben je een classicist heb je in de Verenigde Staten niet veel te zoeken. Voor wie van moderne kunst houdt zijn de VS een must-go. Het Guggenheim, MoMa en het San Francisco museum of Modern Art om maar even wat te noemen. Logisch dat je naar dit soort plekken je digitale camera mee wil nemen om al het moois vast te leggen. Let wel op dat er in de VS een heel ander voltage en stekkerdozen worden gebruikt. Deze site heeft het allemaal op een rijtje gezet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *